En tillbakablick

En tillbakablick

Bilen införskaffades sommaren 2018. Lämpligt nog körde Nordic Time Attack en Trackday på Kinnekulle Ring någon vecka senare. Så det första som gjordes var att införskaffa nya däck då de som satt på var tokslut. Jag fyndade även ett öppet filter för 80kr och lite nya vakuum slangar.

Dagen kom då det va dax att lasta och åka mot Kinnekulle Ring. Det hela började lite så där. Halva multiremmen låg kvar på backen när vi kört upp bilen på släpet. Men som tur var det en Fredag så ett snabbstopp i Vara på vägen och en massa tur så fanns det en rem i lager.

Vi missade första vändan på dagen men efter nån timma så var den nya remmen på plats. Tacksamt med tält när det regnar.

Efter som pappa var med så tyckte jag att han skulle få börja. Tänkte att man vet ju inte om den överlever ett varv ens en gång. Så han gav sig ut och körde några varv. Allt verkade hålla och sedan var det min tur nästa pass. Galet vad kul det var. (hade iof inte förväntat mig nått annat)

Efter pappas första varv så hade vi en referenstid. Så det var bara att börja jaga. Vi växlade fram och tillbaka några ggr. Men efter att jag varit ute och pappa sagt till mig att nu går det inte snabbare så självklart växte hornen lite till. Dagens bästa tid slutade på 1:14,0 Långt i från Time Attack bilarna men ändå inte helt tokig för att vara första gången på bana. Och helt original för utom luftfilter.

Dagen bestod tyvärr mest av regn. Men vad gör det när man får köra bil 🙂 Blev en liten film från ett av de första varven. Hade inte tömt kortet i kameran 🙁

Så väl hemma igen så tänkte jag att man kan ju lätta lite iaf. För det är gott om komfort i bilen. Sagt och gjort så började jag lite smått med att plocka ut inredning.

Sen tänkte jag att jag kan ju rensa lite el när jag ändå håller på. Och sen var allt igång. Vart denna resa slutar får vi helt enkelt se. Dumpar lite mera bilder från den senaste tiden.