Premiär på bana

Premiär på bana

Nu har det gått en vecka sedan premiären avklarades på Kinnekulle. Att man kan ha så fruktansvärt kul med 50hk.

Men jag var på väg att ge upp några ggr. Det här med att klippa alla kablar känns bra när man gör det, men inte lika kul när man skall få ihop det som behövs för att starta den. Det tog många kvällar innan alla kablar som behövdes var på plats.

Men till slut så startade bilen. Då va det torsdag natt. Då kvarstod bara lite småsaker. Som att lappa igen hålet i taket, montera resterande rutor, skruva tillbaka fronten och se till att få fungerande ljus. Fästa upp kablar. Men det gick det med. Vid 22 tiden på fredag kvällen så körde jag bilen för första gången. Då va det över 2 år sedan den kördes innan. Bromsarna skrapade bra men dom funkade.

Så i lördags 05:00 ringde klockan och det va dags att stiga upp och väcka Måns för att bege oss till garaget och lasta.

Väl framme så var det dags för besiktning. Det gick bra det med. Jag fick grönt ljus.

Sen flöt dagen på, på bästa möjliga sätt. Strålande väder och massa tid på banan. Klart att man märker att det saknas effekt. 120km/h i toppfart är inte så spännande. Men det stora målet var att känna på bilen och se om det gick att köra och jag kan inte säga annat än att jag är possessivt överraskad. Helt klart en bil värt att bygga vidare på.

1:14,7 med 50hk får duga med tanke på förutsättningarna.

Galet kul och tack Pappa för all hjälp. Utan dig hade jag aldrig fått ihop bilen.

Nu skall jag väga bilen och sedan är det dags att börja plocka ut motor. Sedan börjar det lilla jobbet med att få i en ny motor.