VW Lupo 1,8T – Time Attack

VW Lupo 1,8T – Time Attack

Planerna kring Lupon börjar klarna och det finns ett mål, Nordic Time Attak 2020 i Pro AM klassen. För att nå dit krävs det lite arbete. Jag har svårt att se att vi kommer nå några toppen men nog skall vi kunna stressa någon. I alla fall under 2020.

Så var är då planen med bilen. Det första som behöver göras är ett motorbyte. De 50HK som sitter i den nu lär inte räcka så långt. Tanken är att stoppa i en 1,8T i stället. Den kan man men rimligt jobb få ur 250HK. Det kommer räcka långt. Lyckas vi hålla bilen under 800kg så kommer det bli riktigt trevligt. Antagligen stoppar vi en MaxxECU eller liknande. Jag gillar ju data, så all data man kan få på bilen är kul.

Sen behöver vi så klart stoppa i en bur. Vad vi i övrigt behöver göra återstår att se. Första testet blir sista augusti på Kinnekulle Ring. Dock med originalmotor. Men vi får förhoppningsvis en indikation på vad som behöver göras när det gäller väghållningen.

I övrigt har jag mekkat el. Det börjar bli ordning på det oxå. Fördelen är att det är väldigt simpelt från början och enklare skall det bli.